Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 79

Thread: ExternalDisplay New Release - (MediaPortal MiniDisplay Port)

  1. #21
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    germany
    Posts
    138
    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    Hi, Iwan,

    what did you do to prevent crashes on exit?
    I didn't do nothing, AFAIK Ralphy made use of gbpvr telling its plugins when it's closing.
    (Actually, these haven't been real crashes but error messages - still these had to be circumvented when trying to shut down the htpc via the remote control)

    From the changelog:

    Code:
    - added new events to let plugins know when startup is complete, and when the app is about to shutdown. This is useful for plugins that own external limited resources, like LCD displays etc
    So credit is due to Ralphy
    GBPVR 1.3.11 Loewe Xemix 5106 DVD Player Case Noritake 20045 Series 4x20 VFD Win XP HomePro
    AOpen i915GMm-HFS Pentium Mobile 1.7 GHz Pinnacle DVB-T Matsushita SlimLime DVD 160 GB 2.5" Fujitsu Hornet
    Plugins: Movie Wizard External Display TV Listings

  2. #22
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia - Sydney
    Posts
    250
    iwan/nick.

    still not any wiser as to what might be going on with your problems, so I've attached a patched dll with a little better logging and it will now catch the error nick's getting in the shutdown process.

    Just extract the attached and replace the current ExternalDisplay.dll file.


    Iwan, did your display use to go completely blank with the old version?


    (The patch also has a couple of minor bug fixes: Setup Cancel button cancels, and the stray Music Icon when watching a Movie with iMON has been fixed)
    Silverstone GD01S-MXR (three dead rows of pixels in the LCD and defective remote control), Power: Zalman ZM460B-APS (blew up - can't remember what's there now); CPU: Pentium D 3.2 GHz with Asus V72 Cooler; MD: Asus P5LD2 Deluxe 2048MB,
    WDC WD10EADS 1TB Data, 320GB System, Asus EN9400GT Silent 512MB, Hauppauge HVR 1300,
    XP Home SP3, GB-PVR 2.0, ExternalDisplay v0.3

  3. #23
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    germany
    Posts
    138
    Quote Originally Posted by ralphy View Post
    still not any wiser as to what might be going on with your problems, so I've attached a patched dll with a little better logging and it will now catch the error nick's getting in the shutdown process.

    Just extract the attached and replace the current ExternalDisplay.dll file.
    OK, logs attached.

    Iwan, did your display use to go completely blank with the old version?
    Good question.
    I'm almost 100% sure it didn't go completely blank, but just kept showing what it did the moment I shut down gbpvr.
    GBPVR 1.3.11 Loewe Xemix 5106 DVD Player Case Noritake 20045 Series 4x20 VFD Win XP HomePro
    AOpen i915GMm-HFS Pentium Mobile 1.7 GHz Pinnacle DVB-T Matsushita SlimLime DVD 160 GB 2.5" Fujitsu Hornet
    Plugins: Movie Wizard External Display TV Listings

  4. #24
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia - Sydney
    Posts
    250
    Quote Originally Posted by iwan View Post
    good question.
    i'm almost 100% sure it didn't go completely blank, but just kept showing what it did the moment i shut down gbpvr.
    Sorry Iwan not sure why you display doens't go blank. The LCDHype wrapper is set up to turn the display off as you might notice in one of the last LCDHypeWrapper.LCD_SetIOPropertys call at the end of the log file.

    I also noted that the LCDHype wrapper code allows user shutdown messages to be set (up to two lines), provided the _BlankDisplayOnExit option is set to false.

    Quote Originally Posted by iwan View Post
    I noticed a couple of lines like <property value = "#currentmodule" \> in externaldisplay's .xml-file. Does this mean what i think it does, i.e. Will externaldisplay be able to show the currently selected module ?
    Well, I just noted that v1.3.11 includes a new EventType, PluginActivated. When an item on the main menu is selected, this EventType is set off, with the EventText being "Recordings", "Music Library" etc. I am testing the code with this EventText being set to #currentmodule, so that it will flash for five seconds when the item is selected.

    Ideally, PVRX2 would also signal when a menu item has been selected, and pass the name of that item, or file. It could also notify when the user has returned to the main menu. I might get around to adding this to the wishlist.

    But thank you sub for adding this to v1.3.11.
    Silverstone GD01S-MXR (three dead rows of pixels in the LCD and defective remote control), Power: Zalman ZM460B-APS (blew up - can't remember what's there now); CPU: Pentium D 3.2 GHz with Asus V72 Cooler; MD: Asus P5LD2 Deluxe 2048MB,
    WDC WD10EADS 1TB Data, 320GB System, Asus EN9400GT Silent 512MB, Hauppauge HVR 1300,
    XP Home SP3, GB-PVR 2.0, ExternalDisplay v0.3

  5. #25
    Join Date
    May 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    124
    Hi Ralphy,

    I finally got around to test the march-release.

    I copied the new dll to the folder, and hey!,
    the restart frontview on exit works now!

    I've tried the shutdown display on exit function. It doens does not work for me.
    The display is cleared at exit, but the backlight does not get shut down.

    For me it really doesn't matter, but I wanted to test it,
    sinds Iwan is experiencing problem with this function.

    Also, the use disk icon, progress and volume bar do not work on my display.
    I don't know why. But hey! I'm getting GBPVR info on my display AND because now iMON does get restarted at exit, my display is shutdown when the HTPC is powered off.

    Great work Ralphy!
    Thanks!

    Ps: Iím still getting errormessages at shutdown in the error logs. But I donít know if those are from you plugin or niet. You can see then at the bottom of the PVRX2 Native error log files

  6. #26
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia - Sydney
    Posts
    250
    Thanks for the testing and report nick.

    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    I've tried the shutdown display on exit function. It doens does not work for me.
    The display is cleared at exit, but the backlight does not get shut down.
    This is because of the exception being caught during the shutdown process bypassing the "turning off" code. I am still not sure what is causing the exception in the first place. Yet more logging in the attached dll might give some clues.

    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    For me it really doesn't matter, but I wanted to test it,
    sinds Iwan is experiencing problem with this function.
    Iwan's problem, I think is different. He uses a different driver.

    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    Also, the use disk icon, progress and volume bar do not work on my display.
    Does the 'Test Display' and 'Spin Disk' buttons in the advanced configuration show the disk icon and progress bars?
    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    Great work Ralphy!
    Thanks!
    You're welcome, although cybrmage at MediaPortal has done most of the hard work.

    Quote Originally Posted by kindt nick View Post
    Ps: Iím still getting errormessages at shutdown in the error logs. But I donít know if those are from you plugin or niet. You can see then at the bottom of the PVRX2 Native error log files
    Code:
    2009-03-20 20:56:49.701	VERBOSE	m_pD3DDev->Present() failed
    Error code : 80004005
    E_FAIL
    An undetermined error occurred
    I don't believe these are related to ExternalDisplay - maybe a question for sub.

    Thanks for the testing and report.


    The attached dll also includes setting the #currentmodule property.
    Silverstone GD01S-MXR (three dead rows of pixels in the LCD and defective remote control), Power: Zalman ZM460B-APS (blew up - can't remember what's there now); CPU: Pentium D 3.2 GHz with Asus V72 Cooler; MD: Asus P5LD2 Deluxe 2048MB,
    WDC WD10EADS 1TB Data, 320GB System, Asus EN9400GT Silent 512MB, Hauppauge HVR 1300,
    XP Home SP3, GB-PVR 2.0, ExternalDisplay v0.3

  7. #27
    Join Date
    May 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    124
    Hi,

    tested the march 27 release.
    When I press the Spin disk button, nothing happens.
    And when I press the test display button, the display gets blank.
    Next, the clock appears. Frontview get's disabled. Display is shut down.
    Even when the use disk, progress and volume bar is activated or not.

    I'm not getting any extra error messages, but still, logs are attached.
    Maybe you'll get any wiser out of them.

    Nick

  8. #28
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia - Sydney
    Posts
    250

    Patched dll

    Aha - found the problem. I didn't port very well and left out some critical code for the LCD2 display type (which your's is) . Sorry about that. The last logs and the failure of the disk test provided the clue.

    Here's the patch..

    If all goes well, I'll upload a new installer package to the first post.

    Thanks again for your time and patience, kindt_nick.
    Last edited by ralphy; 2009-03-22 at 02:06 AM. Reason: Added Patch
    Silverstone GD01S-MXR (three dead rows of pixels in the LCD and defective remote control), Power: Zalman ZM460B-APS (blew up - can't remember what's there now); CPU: Pentium D 3.2 GHz with Asus V72 Cooler; MD: Asus P5LD2 Deluxe 2048MB,
    WDC WD10EADS 1TB Data, 320GB System, Asus EN9400GT Silent 512MB, Hauppauge HVR 1300,
    XP Home SP3, GB-PVR 2.0, ExternalDisplay v0.3

  9. #29
    Join Date
    May 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    124
    Quote Originally Posted by ralphy View Post
    Aha - found the problem. I didn't port very well and left out some critical code for the LCD2 display type (which your's is) . Sorry about that. The last logs and the failure of the disk test provided the clue.

    Here's the patch..

    If all goes well, I'll upload a new installer package to the first post.

    Thanks again for your time and patience, kindt_nick.
    Hi!

    Tried the latest release, when I press test lcd, i'm getting an error message.
    Also, when starting pvrx2, nothing gets displayed.

    Rufly translated the error message and packed it with the logs.
    We're getting closer... :-D

    Thanks, Ralphy

  10. #30
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Australia - Sydney
    Posts
    250
    One step forward and two steps backwards it seems. It's really tough debugging when I don't have the same hardware.

    Maybe this extra logging in this dll will help narrow the problem area down.
    Silverstone GD01S-MXR (three dead rows of pixels in the LCD and defective remote control), Power: Zalman ZM460B-APS (blew up - can't remember what's there now); CPU: Pentium D 3.2 GHz with Asus V72 Cooler; MD: Asus P5LD2 Deluxe 2048MB,
    WDC WD10EADS 1TB Data, 320GB System, Asus EN9400GT Silent 512MB, Hauppauge HVR 1300,
    XP Home SP3, GB-PVR 2.0, ExternalDisplay v0.3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •