Results 1 to 8 of 8

Thread: What to do if you have no coloured buttons on the remote?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Australia
    Posts
    121

    What to do if you have no coloured buttons on the remote?

    Whats the usual way of handling this?
    WinXP SP3, Asus M4A785D-M Pro, tinytwin DVB-T usb tuner (AF9015), mce remote, Saf, NPVR

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Texas
    Posts
    730
    You could map a few unused buttons on the remote with Hip or Eventghost or you can replace the MCE remote with a universal remote.
    See the following wiki page to map the buttons - http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/H...yMappings#toc2

    NPVR | Athlon XP 5000+ 2 GB RAM | Asus EAH3450 | Hauppauge HVR-1600 & Colossus | MS MCE Beanbag
    Harmony 659 | RF keyboard | Vizio 42" LCD & Panasonic 32" CRT | 3 PCH A-100

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,574

    remap keys

    you can remap the keys on the mce remote...
    http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/Manual/MCE-nosoft

    only works with mce remote tho...if you want to use another remote with mce receiver, use hip to map all the keys,,,
    Hardware: HDHR Prime, HDPVR 1212, Raspberry pi2, VFD display w/LCDSmartie

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Australia
    Posts
    121
    I dont really have enough keys on the remote to remap 4 of the permanently. Is there a way from the other end (GBPVR) to remap keys only when you're on the music library3 screen?
    WinXP SP3, Asus M4A785D-M Pro, tinytwin DVB-T usb tuner (AF9015), mce remote, Saf, NPVR

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    25,407
    I will work something out that will allow this.

    Martin

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    UK
    Posts
    4,451
    Quote Originally Posted by mvallevand View Post
    I will work something out that will allow this.
    Would a KeyMappings file be enough?
    My Projects
    Programs Plugin (retired) | Volume OSD Plugin (retired) | Documentation Wiki (retired)

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Australia
    Posts
    121
    Sounds good to me.
    WinXP SP3, Asus M4A785D-M Pro, tinytwin DVB-T usb tuner (AF9015), mce remote, Saf, NPVR

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    25,407
    Tonights update to ML3 should be a little more friendly for MCE remote users that don't have any coloured buttons.

    - Back key (which might be Cancel or Info) acts like the Green

    - Home Random All/All = Red

    - Switch Switch Screen = Blue

    - Yellow is hardest, you can queue or play individual songs by hitting Enter on the song. However the Best way to replace the Yellow Key is to configure "Play Button Queues" on in the config program.

    Unfortunately, with the limited number of keys that aren't used on these remotes there isn't a lot you can do with the Keymappings file.

    Martin
    Last edited by mvallevand; 2010-01-08 at 05:37 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •