Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Force close on record

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199

    Force close on record

    All attempts to press the record button are giving a force close in TE. Sorry no logs to hand as I post this so let me know if not repeatable and I'll dig them out later
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    4,541
    Is this related to using Search and record you mentioned in the beta test group? Or is it in general? I've fixed the issue with the Search / Record for the next beta release.

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    No, I'm getting it via search and via EPG.
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    I've just sent a crash report from the phone - do you get these?
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    Here's the matching service logs
    nDroidService.zip
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    And I've added the phone details to my signature before you ask again
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    4,541
    Quote Originally Posted by fuzzweed View Post
    And I've added the phone details to my signature before you ask again
    LOL

    Quote Originally Posted by fuzzweed View Post
    I've just sent a crash report from the phone - do you get these?
    They get sent to my Google Play dev console. I'm supposed to get an automated email to let me know but that doesn't seem to work any more and I don't check regularly so it sometimes takes a while before I spot them.

    Anyway, here's the root of your problem...
    Code:
    java.lang.ClassCastException: android.text.SpannableString cannot be cast to java.lang.String
    at uk.co.beetec.android.nDroid.activity.GuideDetailActivity.onClick(GuideDetailActivity.java:159)
    Hard to explain but that should never happen. Are you using a custom UI theme? In other words something which changes the default look / feel of things like buttons and other UI elements?

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    Struggling to think what it might be. I've just put the original ndroid back on and it's doing the same thing, and I know that used to work fine, so somethings changed, but no idea what. I've removed the last few apps I put on but no improvement. Any other pointers?

    Also just tried on my work phone (same model and ROM) and getting the same force close.
    Last edited by fuzzweed; 2014-06-27 at 09:16 PM.
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

  9. #9
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    4,541
    Quote Originally Posted by fuzzweed View Post
    Struggling to think what it might be. I've just put the original ndroid back on and it's doing the same thing, and I know that used to work fine, so somethings changed, but no idea what. I've removed the last few apps I put on but no improvement. Any other pointers?

    Also just tried on my work phone (same model and ROM) and getting the same force close.
    I'm always prepared to admit something in my own code is broken but in this case I have to point the finger at the Cyanogenmod ROM.

    The code that's triggering this problem is simply trying to work out if the text of the button is "Record" or "Cancel" by using a call to 'getText()'. In the context of my code 'getText()' should never return a 'SpannableString' and should always return a standard Java 'String' - this is where things are screwed up and it's not to do with my code.

    I've Googled and found other issues related to the 4.4.2 Cyanogenmod ROM - similar although not identical.

    I'll have a think and maybe put in a fix but it involves adding code I wouldn't normally have to.
    Last edited by bgowland; 2014-06-28 at 07:46 AM.

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    1,199
    Is there anything to note in that the 'watch' and 'close' buttons work. Is this handled differently?
    Server: Win7 N | AMD Phenom II X4 3.2GHz | 4Gig RAM | Gigabyte GA-MA770-DS3 Mobo | 5TB+ HDDs | 2x BlackGold Twin HD DVB-T| ATI HD 5450 | Cambridge Audio DAC Magic
    Client 1: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | SPDIF pass through
    Client 2: OpenElec / XBMC | Dell GX280 P4 3.4GHz |2Gig RAM | ATI HD 5450 | C-MEDIA USB DAC
    Android: Samsung Galaxy S2 GT-I9100 4.4.2 Cyanogenmod 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •