PDA

View Full Version : Plugins for X10/misterhouse?



bobcatwoods
2004-11-19, 01:25 AM
Has anyone developed a GBPVR plugin for misterhouse (http://www.misterhouse.net)? Or maybe some other general X10 stuff like lights or cameras?

It'd be nice to have an X10 plugin so I could switch the view to one of my X10 cameras or turn on a light, etc. I was thinking about trying this and didn't want to re-invent the wheel if someone else had started down this path already.

jquinlan
2004-11-19, 04:06 PM
I at one point started writting one for lights with scripting and scheduling but got side tracked on a major consulting project that took all my free time since then. I did plan to add some X10 camera options but have not delved into that area yet. I was writing it from scratch to talk to the X10 interfaces dirtectly, so I will not be interfacing to MisterHouse. I do plan to get back into it again on December 1st. I jumped into a CD/DVD burning plugin project until then.

jaredallen
2005-09-01, 05:42 PM
Did this ever get anywhere? I'd be interested in x10, xAP or xPL integration if somebody has it working.

nightwalker
2005-09-01, 06:50 PM
I'd also love to see a plup such as this. I've been using Homeseer for quite a while now and i know there is a plug for this between some versions of MCE and Homeseer, I believe Stack 9 does it. It's of course very propritiary and i'd love to see a link between GB-PVR and Homeseer. I would be nice to be able to control a light or two or bring up a Homeseer screen over my MVP.

DaveC
2005-09-09, 08:52 PM
Back in December I searched the forum for the word Homeseer, and found no posts.

Anyway, I did a plugin -- really simple -- that I use from my MVP (only). It presents some buttons and when one is clicked it sends a message to Homeseer (different PC than GB-PVR) to run a Homeseer event.

If anyone is interested in trying it, please let me know, I'd be happy to share (support may be another story, but ... ;) ).

Dave C.

nightwalker
2005-09-09, 09:43 PM
Back in December I searched the forum for the word Homeseer, and found no posts.

Anyway, I did a plugin -- really simple -- that I use from my MVP (only). It presents some buttons and when one is clicked it sends a message to Homeseer (different PC than GB-PVR) to run a Homeseer event.

If anyone is interested in trying it, please let me know, I'd be happy to share (support may be another story, but ... ;) ).

Dave C.

I'd be happy to try it out. I also only use GB-PVR thru the MVP, i do however keep GB-PVR and Homeseer on the same machine if that makes a difference. I also haven't updated to HS2 just yet either, i'll wait till they get a few more of the bugs out before i make that leap.

DaveC
2005-09-10, 06:16 AM
OK NW, give me a couple of days to do some clean up (i.e. figure out what I did) and I'll post up the dll.

My gbpvr plugin talks to Homeseer through George P's excellent hsGirder plugin, you will need that too.

As for HS2, no guarantees this will work with it ... I'm waiting for SP1 given the discussion on that board. Have to finish building the new HS2 box before even testing it, seems the trusty P1-166 does not look like a good platform for HS2 ... :)

nightwalker
2005-09-10, 10:37 AM
No rush there dave. I've set up a few buttons on my remote to control lights with the usb-uirt and it's plug to HS.

DaveC
2005-09-10, 09:30 PM
nightwalker ... OK, cleaned up, figured out what I did, tested a little, wrote some documentation.

I've attached what I'd call a Beta, let me know if it's any use to you. All the required files are in there.

Recap ... let's GBPVR send event trigger requests to Homeseer. Homeseer may be on a different machine (technically anywhere).

Anyone else here wants to try, please do. I'm currently trying to figure out how the new interface IVideoPlugin works so I could do this while the recorded show was playing ... if there is interest I will share.

dc

nightwalker
2005-09-10, 11:57 PM
Thanks Dave, i'll give it a try and report back to you.

nightwalker
2005-09-11, 03:08 AM
Dave:

Hey it worked like a charm. I can set an event to trigger my existing Movietime event and it just does it. I get all kinds of errors from hs girder in the HS logs, but it doesn't stop anything from working. I'll have to look at that and see what it might be but it's not a big deal.

Thanks very much for putting this out there. Nice documentation BTW. All plug ins both here and at HS should do as well.

DaveC
2005-09-11, 01:28 PM
Thanks ... glad to see it worked somewhere else. Errors in the log are troubling (I hate errors), let me know what you find ... actually do not be afraid to share. How did you set your Host IP? As for the docs, thanks lots for the compliment ... dc

nightwalker
2005-09-11, 03:24 PM
Thanks ... glad to see it worked somewhere else. Errors in the log are troubling (I hate errors), let me know what you find ... actually do not be afraid to share. How did you set your Host IP? As for the docs, thanks lots for the compliment ... dc


Dave:

I simply setup the ip of the machine that HS and GB-PVR were on, gave it a port number and made sure those agreed in both programs. It worked like a charm.

Looking now but i have a feeling that i setup too much of HS Girder since i'm not really using Girder anywhere. It almost looks like since i did that it's trying to find and send to Girder and of course not finding it.

nightwalker
2005-09-12, 10:59 PM
Dave:

Just a quick update for you, The homeseer plugin is still working great, no flaws so far that i've found. i edited the skin file to go more along with what i was using but that's minor. I still haven't found the source of the hsgirder errors in my hs log but it's not affecting anything.

Again very nice job, it works well. is a small tie to home automation and my wife can work it, always a plus

thanks again!

DaveC
2005-09-12, 11:47 PM
Thanks again ... yes, WAF is crucial with all this hobbyware ... esp if the Homeseer/GB-PVR complex is to be jointly funded ... :D

I upgraded GBPVR last night and found a really cool new feature, I'll try and drop a note when I get home on that ...

DaveC
2005-09-13, 04:24 AM
Cool new feature ... try this ... edit your config.xml and change this entry to
<VideoPlugin1>Homeseer</VideoPlugin1> (out of box there's nothing there).

Then play a video off the MVP and hit 1, then Go on the remote (see 93.10 release notes for keyboard) ... this excellent new feature from sub opens a bunch of new possibilities one must consider ... will post something when I figure out how to do it correctly ... dc