PDA

View Full Version : Default screen resolution on MVP



Bobins
2009-11-28, 05:07 PM
Hi Martin,

I'm using MVPMC on my MVPs (autoloaded from GBPVR) and every time I have to do a cold boot on any of my MVPs I have to get into MVPMC setup to change the screen resolution to 16:9 (all my TVs are wide screen).

Is there anyway to set the MVPMC default to 16:9 instead of 4:3?

Regards,

Ray

mvallevand
2009-11-28, 05:16 PM
If you use the Hauppauge software you should be able to store the aspect ratio in flash. If by autoload, you mean you are not using an mvpmc share then edit config.xml and add the aspect ratio,



<MvpmcStartupConfig>mvpmc --startup emulate --emulate ? -a 16:9 &amp;</MvpmcStartupConfig>


otherwise edit the dongle.bin.config file

Martin

mvallevand
2009-11-28, 06:05 PM
I should add that a 16:9 aspect ratio has nothing to do with resolution in case anyone is mislead by the subject.

Martin

Dave72
2009-11-28, 06:15 PM
I agree that this thread is about aspect ratio..

But.. since the title mentions resolution..

What is the best resolution to run the MVP at ?
I use a 4:3 SD tv, but if you know both sets (16:9 and 4:3), could you post ?

I convert all my video over to 640x480 mpeg currently (some sources get upconverted, some get downconverted).

mvallevand
2009-11-28, 08:45 PM
The MVP is a pretty good mpeg2 SD player so it should handle normal NTSC and PAL resolutions fine. Many older TV's can't do better than 352 480 (NTSC) anyway. Bitrate is probably more important factor here, but so is the quality of the source and the ability of the software to transcode. I have some 2.5 Mbs mpeg-ts streams that look better than 9 Mbs analog hardware captures. The crappy networking capability of the MVP will probably keep you from full MPEG MP@ML limits of 15 Mbs. I have never seen a BluRay transcode to SD that looks as good as DVD.

Changing the original size to 640x480 is more a personal preference especially if you monkey aspect ratio flag to eliminate letter or pillar box.

Martin

Bobins
2009-11-29, 05:59 PM
Martin,

Thanks for that. I don't use the Hauppage software anymore and thought I had previousley set the flash to 16:9 but all my MVPs seen to default now to 4:3.

I've edited the Mvpmc config line in my config.xml as suggested and it's fixed the annoyance :D

Sorry if I confused anybody when I said "resolution".... I did mean aspect ratio.

Regards,

Ray