PDA

View Full Version : NPVR - No streaming server found!



TomH
2011-01-31, 06:34 PM
Hello all,

I upgraded NPVR from 1.5.33 to 1.5.36 (using the NMTInstall2 program)

Set MVP/NMT number of servers to 5 (there are 2 MVPs + 1 M34A NMT)

At that point I was getting "No streaming server found" on both MVPs

Searching the forum I found the new mvpmc dongle (12/31/2010 version) which I installed
* then restarted NPVR services and
* cold started the MVP
-- still getting "No streaming server found"

Repeated attempts at having MVP rescan (to find streaming server) produce no result - except the error message.

I can confirm that...
Firewall is set trusted range 192.168.2.1 -- 192.168.2.12
Router indicates IP for MVP is 192.168.2.6 (verified via MAC addr)
MVP screen shows same 192.168.2.6

The IP for the NPVR machine is 192.168.2.4

The MVP.log says
...................................
[...startup]
2011-01-31 12:51:45.418 [INFO][4] ServiceLocatorThread() Hostname: tom-hp
2011-01-31 12:51:45.443 [DEBUG][3] MVP Service Locator will resolve media port: 6337
2011-01-31 12:51:45.443 [INFO][3] MVP Control thread Listening on port: 5916
2011-01-31 12:51:45.444 [INFO][6] BOOTPWorkerThread() Hostname: tom-hp
2011-01-31 12:51:45.460 [INFO][7] MVP Streaming thread Listening on port: 8337
2011-01-31 12:51:45.460 [DEBUG][7] MVP Service Locator will resolve media port: 8337
2011-01-31 12:51:45.499 [INFO][4] IP Address 192.168.2.4
2011-01-31 12:51:45.500 [INFO][6] BOOTPWorkerThread IP Address 192.168.2.4
2011-01-31 12:53:11.246 [DEBUG][4] Received MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:11.247 [DEBUG][4] Parsing MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:11.640 [DEBUG][4] local address: D4:85:64:AC:3F:A4 .... 192.168.2.4
2011-01-31 12:53:11.645 [DEBUG][4] About construct MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:11.646 [DEBUG][4] Sending MVP Service Locator response to 602A8C0:16882 (control: 5916, streaming: 8337)
2011-01-31 12:53:23.785 [DEBUG][4] Received MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:23.788 [DEBUG][4] Parsing MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:23.853 [DEBUG][4] local address: D4:85:64:AC:3F:A4 .... 192.168.2.4
2011-01-31 12:53:23.858 [DEBUG][4] About construct MVP Service Locator request
2011-01-31 12:53:23.858 [DEBUG][4] Sending MVP Service Locator response to 602A8C0:16882 (control: 5916, streaming: 8337)
2011-01-31 13:04:51.103 [DEBUG][4] Received MVP Service Locator request
2011-01-31 13:04:51.104 [DEBUG][4] Parsing MVP Service Locator request
2011-01-31 13:04:51.272 [DEBUG][4] local address: D4:85:64:AC:3F:A4 .... 192.168.2.4
2011-01-31 13:04:51.276 [DEBUG][4] About construct MVP Service Locator request
2011-01-31 13:04:51.276 [DEBUG][4] Sending MVP Service Locator response to 602A8C0:16882 (control: 5916, streaming: 8337)
-----------------------------------------------------

The NPVR.log says
.................................................. ......................
[...startup]
2011-01-31 12:52:04.077 [DEBUG][1] Created mutex. Must be only instance.
2011-01-31 12:52:04.138 [DEBUG][1] Version: 1.5.36
2011-01-31 12:52:04.139 [DEBUG][1] SingleInstance()
2011-01-31 12:52:04.315 [INFO][1] About to connect to remote recording service
2011-01-31 12:52:04.319 [DEBUG][1] RecordingServiceProxy@exit
2011-01-31 12:52:04.367 [DEBUG][1] About to look for plugin directories in: C:\Users\Public\NPVR\Plugins\
2011-01-31 12:52:04.368 [DEBUG][1] About to look for plugin directories in: C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\
2011-01-31 12:52:04.368 [DEBUG][1] About to check for plugin interfaces in: C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\Universe\Interop.UPNPLib.dll
2011-01-31 12:52:04.371 [DEBUG][1] About to check for plugin interfaces in: C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\Universe\Universe.dll
2011-01-31 12:52:04.374 [DEBUG][1] About to check for plugin interfaces in: C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\WebRadio\WebRadio.dll
2011-01-31 12:52:04.383 [DEBUG][1] Loaded menu item: TV Guide
2011-01-31 12:52:04.405 [DEBUG][1] Loaded menu item: Recordings
2011-01-31 12:52:04.412 [DEBUG][1] Loaded menu item: Live TV
2011-01-31 12:52:04.415 [DEBUG][1] Loaded menu item: Videos
2011-01-31 12:52:04.419 [DEBUG][1] Loaded menu item: Web Radio
2011-01-31 12:52:04.425 [DEBUG][1] Loaded menu item: Universe
2011-01-31 12:52:04.785 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7201)
2011-01-31 12:52:04.796 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 326)
2011-01-31 12:52:04.798 [DEBUG][1] Element not found: /Skin/Element[@name="ButtonList"]
2011-01-31 12:52:04.873 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7202)
2011-01-31 12:52:04.880 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 282)
2011-01-31 12:52:04.880 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7203)
2011-01-31 12:52:04.887 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 285)
2011-01-31 12:52:04.887 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7229)
2011-01-31 12:52:04.895 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 349)
2011-01-31 12:52:04.895 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7204)
2011-01-31 12:52:04.906 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 275)
2011-01-31 12:52:04.906 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7213)
2011-01-31 12:52:04.914 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 298)
2011-01-31 12:52:04.914 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7209)
2011-01-31 12:52:04.923 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 312)
2011-01-31 12:52:04.923 [DEBUG][1] LoadChannelListings(channel=7205)
2011-01-31 12:52:04.933 [DEBUG][1] LoadChannelListings done (listings = 351)
2011-01-31 12:52:04.941 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBH 2 - 82.1.png
2011-01-31 12:52:04.941 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBH 2 - 82.1.jpg
2011-01-31 12:52:04.941 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBH 2 - 82.1.jpeg
2011-01-31 12:52:04.941 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBH 2 - 82.1.gif
2011-01-31 12:52:04.945 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WBZ 4 - 82.2.png
2011-01-31 12:52:04.945 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WBZ 4 - 82.2.jpg
2011-01-31 12:52:04.945 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WBZ 4 - 82.2.jpeg
2011-01-31 12:52:04.945 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WBZ 4 - 82.2.gif
2011-01-31 12:52:04.949 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WCVB 5 - 82.3.png
2011-01-31 12:52:04.949 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WCVB 5 - 82.3.jpg
2011-01-31 12:52:04.949 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WCVB 5 - 82.3.jpeg
2011-01-31 12:52:04.949 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WCVB 5 - 82.3.gif
2011-01-31 12:52:04.953 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\NECN 6 - 89.6.png
2011-01-31 12:52:04.953 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\NECN 6 - 89.6.jpg
2011-01-31 12:52:04.953 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\NECN 6 - 89.6.jpeg
2011-01-31 12:52:04.953 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\NECN 6 - 89.6.gif
2011-01-31 12:52:04.956 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WHDH 7 - 82.4.png
2011-01-31 12:52:04.956 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WHDH 7 - 82.4.jpg
2011-01-31 12:52:04.956 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WHDH 7 - 82.4.jpeg
2011-01-31 12:52:04.956 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WHDH 7 - 82.4.gif
2011-01-31 12:52:04.960 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WPBX (ION) 9 - 83.1.png
2011-01-31 12:52:04.960 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WPBX (ION) 9 - 83.1.jpg
2011-01-31 12:52:04.960 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WPBX (ION) 9 - 83.1.jpeg
2011-01-31 12:52:04.960 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WPBX (ION) 9 - 83.1.gif
2011-01-31 12:52:04.964 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBX 10 - 82.10.png
2011-01-31 12:52:04.964 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBX 10 - 82.10.jpg
2011-01-31 12:52:04.964 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBX 10 - 82.10.jpeg
2011-01-31 12:52:04.964 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WGBX 10 - 82.10.gif
2011-01-31 12:52:04.967 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WENH 11 - 82.6.png
2011-01-31 12:52:04.967 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WENH 11 - 82.6.jpg
2011-01-31 12:52:04.967 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WENH 11 - 82.6.jpeg
2011-01-31 12:52:04.967 [DEBUG][1] Looking for: C:\Users\Public\NPVR\Media\Channels\WENH 11 - 82.6.gif
2011-01-31 12:52:05.036 [DEBUG][1] ACTIVATE_PLUGIN: TV Guide
2011-01-31 12:52:10.224 [DEBUG][1] Frame Render Rate=96.5568542480469
2011-01-31 13:01:15.232 [DEBUG][1]
2011-01-31 13:01:15.233 [DEBUG][1] Setting Net Radio Mode
2011-01-31 13:01:15.233 [ERROR][1] Cache folder C:\Temp\ not found
2011-01-31 13:01:15.233 [DEBUG][1] Using C:\Users\tom\AppData\Local\Temp\
.................................................. .............................


I really would appreciate some help here as the logs tell me nothing that I can understand by way of problem

If there's more info needed please advise.

Most sincerely,
TomH & Lucille84

mvallevand
2011-01-31, 10:50 PM
If your NMT is working and the servers are set to 5, I would suspect you don't have config.xml set with the correct dongle name. Either that are your firewall is not configured properly for sending the dongle on tftp by UDP.

Martin

TomH
2011-02-01, 01:09 AM
Martin - thanks for responding,

I had backed-up the previous dongle.bin (12/23/10 version) then renamed dongle.npvr.bin (12/31/11 version) to dongle.bin

No, the M34A NMT is not getting to NPVR. Here's what happened from the beginning... after the upgrade, the M34A gave a no share error msg and immediate BSOD to Win7. I found that (after the upgrade) //TOM-HP/mvpmc was no longer shared so I created a new share for that and it eliminated the BSOD.

The M34A now gives me the HTML page and after waiting the 3-seconds - I get an all white screen which after a while goes to black which after a longer while eventually goes back to the NMT menu - then does it all over again...


the syntax check gives
....................................
Checking for mvpmc share on TOM-HP
mvpmc C:\mvpmc

Checking GB-PVR.html links
C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

NMT IP Address: 192.168.2.2 MAC 0006DC447A50

GB-PVR Not Installed

N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
<a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/TOM-HP:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
<a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
<a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>

config.xml entry found Client Type PCH2
MVPSendIncrementalUpdates true
MVPClientType PCH2
MVPWidth 1280
MVPHeight 720
MVPOffsetX 0
MVPOffsetY 0

Enabled true
Port 8866

The remote server returned an error: (404) Not Found.

Checking NMT Version
50-17-090204-15-EGR-403-073

Checking NMT Display
720P 60Hz

Calling NMT Source
TOM-HP:hp2-media
smb://TOM-HP/hp2-media Username: Password Length: 0

TOM-HP:mvpmc
smb://TOM-HP/mvpmc Username: Password Length: 0
.................................................. .............................


I did another check of IP's and found that there was what I presume is an 'aged' version of npvr.cgi because it had outdated IP's from the initial install back before Christmas - so I edited the npvr.cgi to reflect the new IP for the NPVR server (192.168.2.4) - but still no joy

There is an C:/etc/mvpmc directory - which is empty

the c:/mvpmc/npvr.cgi
---------------------------------------------------------------
#!/bin/sh

echo "Content-Length: 29";
echo "Content-type: text/html";
echo "";

cd ~
if [ -f /etc/mvpmc/mvpmcx2 ]
then
echo "mvmcx2 is loaded";
else
mkdir /etc/mvpmc
mount -t cifs //192.168.2.4/mvpmc /etc/mvpmc -o username=root,rw
cp /etc/mvpmc/utelnetd /usr/bin
cp /etc/mvpmc/lircd1 /bin
killall lircd
lircd1 &
ln -s /lib/librmjpeg.so /lib/libjpeg.so.62
ln -s /lib/librmzlib.so /lib/libz.so
ln -s /lib/librmzlib.so /lib/libz.so.1
ln -s /lib/librmzlib.so /lib/libz.so.123
utelnetd -l /bin/sh -p 23 &
echo "Telnetd started on port 23............";
fi
killall gaya
sh -c /etc/mvpmc/startmeup 2>/dev/null >/dev/null &
exit 0;
--------------------------------------------------------------

The c:/mvpmc & the c:/etc/mvpmc directories are both shared with: Administrator, Everyone, Guest, tom (which is my login)

I can't think of anything else except...
re: you comment "firewall is not configured properly for sending the dongle on tftp by UDP"
I use ZoneAlarm (free) and could see no reference to "tftp by UDP" so I am at your mercy to provide any kind of pointer for me on that aspect.

EDIT Except that.. previously the firewall was not prohibiting the M34A from getting to NPVR successfully (before the upgrade)

Sincere thanks for any additional help you might be able to give,

mvallevand
2011-02-01, 01:47 AM
Based on the description of your NMT problem, I almost certain it is firewall related. NextPVR.exe has to be allowed UDP and TCP access on your local LAN.

Martin

TomH
2011-02-08, 09:32 PM
Martin,

I altered the firewall settings so that the local network (Trusted Zone) would have no firewall protection and was iimmediately rewarded - thanks for the good advice. From that point I had the following capabilities on the M34A
Native NMT
a. nPVR started and appeared to operate as expected
b. PlayOn free streamed content started and worked as expected
NPVR via NMT
a. Live TV worked
b. All Recordings .ts played fine
c. Universe/PlayOn (free streamed content) started and worked

I then added the NetFlix (Instant Queue) subscription feed to PlayOn - and under NPVR (over M34A), attempts to watch a movie resulted in dead screen. Doing 'Stop' / 'Back' finally got ne back to NMT menu - but trying to reenter NPVR got me a BSOD as a reward.

After rebooting Win7 - as previously I got BSOD'ed until I reset the mvpmc share yet again. And even after eliminating the BSOD response, I could no longer get NPVR to come up on the NMT.

Today did a complete reinstall using NMTInstall2.exe (but killing the c:\mvpmc\ directory beforehand)... after setting up mvpmc share on Win7 again...
1. I can get the native M34A menu and PlayOn with NetFlix is working fine.
2. NPVR running on the PC runs fine but now the Universe/PlayOn just shows the "Buffered nnnn" screen for a few values of buffered then reverts the underlying screen.
3. But, no NPVR on the NMT - by that I mean: after selecting the mvpmc share onm the NMT menu, it renders the index.HTML file but it just
goes to black, waits a minute comes back to the NMT menu.

Would really appreciate any ideas you might have based on the info above NMT Syntax Check and share log follows

Here's the NMTChecker output...
------------------------------------------------------------
Checking for mvpmc share on TOM-HP
mvpmc C:\mvpmc

Checking GB-PVR.html links
C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

NMT IP Address: 192.168.2.2 MAC 0006DC447A50

GB-PVR Not Installed

N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
<a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/TOM-HP:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
<a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
<a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>

config.xml entry found Client Type PCH2
MVPSendIncrementalUpdates true
MVPClientType PCH2
MVPWidth 1280
MVPHeight 720
MVPOffsetX 0
MVPOffsetY 0

Enabled true
Port 8866

The remote server returned an error: (404) Not Found.

Checking NMT Version
50-17-090204-15-EGR-403-073

Checking NMT Display
720P 60Hz

Calling NMT Source
TOM-HP:hp2-media
smb://TOM-HP/hp2-media Username: Password Length: 0

TOM-HP:mvpmc
smb://TOM-HP/mvpmc Username: Password Length: 0

----------------------------------------------------------------------

The mvpmc share.log....
----------------------------------------------------------------------
C:\mvpmc BUILTIN\Administrators (ID)F
BUILTIN\Administrators (OI)(CI)(IO)(ID)F
NT AUTHORITY\SYSTEM (ID)F
NT AUTHORITY\SYSTEM (OI)(CI)(IO)(ID)F
BUILTIN\Users (OI)(CI)(ID)R
NT AUTHORITY\Authenticated Users (ID)C
NT AUTHORITY\Authenticated Users (OI)(CI)(IO)(ID)C

processed dir: C:\mvpmc
processed file: C:\mvpmc\dxwebsetup.exe
processed file: C:\mvpmc\mvpmcx2
processed file: C:\mvpmc\mvpmcx2o.7z
processed file: C:\mvpmc\NMTInstall.xml
processed file: C:\mvpmc\NPVRSetup.exe
processed file: C:\mvpmc\NShared.zip
processed file: C:\mvpmc\share.log
processed dir: C:\mvpmc\Temp
mvpmc was shared successfully.
---------------------------------------------------------------

Sincere thanks for any ideas you can give,
TomH / Lucille84

mvallevand
2011-02-08, 11:21 PM
You really shouldn't have deleted the mvpmc share because you also removed guest access, which would show like this in cacls



C:\mvpmc EMVEEPEE\Guest:(OI)(CI)R


If you are getting BSOD's in Windows something has got to be wrong with your NextPVR config, your logs would be needed.

If Universe/PlayOn/Netflix don't connect that sounds like a firewall problem (or your Netflix account info is set incorrectly.

I'm surprised PlayOn works on your NMT. If hangs for me after playing on show and I have to reboot.

Martin

TomH
2011-02-09, 12:33 AM
Martin,
I'm going to reply to one of your points at a time - so I can reproduce things and get logs as I go through them...

On 'Guest' access - I had presumed that a complete NMTInstall2 reinstall (including mvpmc) that all needed shares would have been reste during (re)install

As of now the cacls says
---------------------------------------


C:\>cacls mvpmc
C:\mvpmc tom-hp\tom:(OI)(CI)F
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)F
BUILTIN\Administrators:F
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)F
NT AUTHORITY\SYSTEM:F
NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)F
tom-hp\Guest:(OI)(CI)F
Everyone:(OI)(CI)F

-----------------------------------------------

Is this correct?

More to come, thanks - TomH

mvallevand
2011-02-09, 12:38 AM
That is better. NMTInstall2 does run cacls but Guest sharing needs more than this maybe even a reboot in 64 bit.

Martin

TomH
2011-02-09, 12:46 AM
Okay, here's part 2 - the BSOD logs

After I sent the above cacls info I started M34A and attempted to connect to the mvpmc share and got instant BSOD - so the attached logs are 'fresh' so to speak ;)

More anon,
TomH

mvallevand
2011-02-09, 12:51 AM
Sorry, by BSOD is that on the PC or EGreat?

Martin

TomH
2011-02-09, 12:54 AM
Sorry

Meant Win7 BSOD

mvallevand
2011-02-09, 12:59 AM
Could you set one MVP server restart the recording service and try again to see a connect. Turn off any MVP's if you have any too,

Martin

TomH
2011-02-09, 01:23 AM
Set NPVR (settings) to start only one MVP server.

Started eGreat and attempted to conect to the mvpmc share

No BSOD, got the expected HTML 3-secs page --- but would not connect to NPVR

Logs for that time period attached

Thanks
TomH


BTW Re you comment on only being able to watch one PlayOn stram withoput rebooting it.... Just prior to the above, I started PlayOn, started eGreat, started the PlayOn share (nmt menu) and went to NetFlix.
Was able to start watching one (Instant Queue) move, stop it (eGreat remote stop button) start watching a second movie, stopped it started a third movie then stopped that. Then.... went to one of NetFlix free channels and could only get 'no content' results. WIll explore that further, later.

mvallevand
2011-02-09, 01:37 AM
Set NPVR (settings) to start only one MVP server.

Started eGreat and attempted to conect to the mvpmc share

No BSOD, got the expected HTML 3-secs page --- but would not connect to NPVR

NextPVR seems to be looping talking back to the NMT, Are you sure you aren't having firewall related issues?


BTW Re you comment on only being able to watch one PlayOn stram withoput rebooting it.... Just prior to the above, I started PlayOn, started eGreat, started the PlayOn share (nmt menu) and went to NetFlix.
Was able to start watching one (Instant Queue) move, stop it (eGreat remote stop button) start watching a second movie, stopped it started a third movie then stopped that. Then.... went to one of NetFlix free channels and could only get 'no content' results. WIll explore that further, later.

Yes navigating folders after playback is the problem I was talking about.

Martin

TomH
2011-02-09, 02:04 AM
I turned OFF firewall protection for local network traffic- I can never be SURE what it's not.

In fact, your previous firewall diagnosis prompted me to turn off firewall protection for loal traffic a few days ago and I then (immediately) DID get NPVR to start up on the eGreat (even got PlayyOn runing through Universe). It was since then that the inability to get NPVR to start on the erGreat has resurfaced (though he firewall remains off for LAN/Trusted Zone traffic)

TomH

((back to the M34A/PlayOn results... I continued testing during our intermission... I can go into a non-subscription channel (e.g. Comedy Central), slect a TV series, watch one episode, watch another, and watch a third. Then can back out a level, select another TV series on that channel, and watch multiple episodes there as well. Can also go up two level to select another ' non-subscription channel' (i.e. TBS) and repeat. However, attempting then to go back into the NetFlix (subscription) produced a hung situation.))

mvallevand
2011-02-09, 02:39 AM
Sorry, if it's not firewall, I can't imagine what the problem is. NextPVR needs TCP/UDP on the local LAN Perhaps you are misusing the idea of the range. What about trying

192.168.2.0 -- 192.168.2.255

Martin

TomH
2011-02-09, 03:14 AM
Sorry, if it's not firewall, I can't imagine what the problem is. NextPVR needs TCP/UDP on the local LAN Perhaps you are misusing the idea of the range. What about trying

192.168.2.0 -- 192.168.2.255

Martin
Hey Martin,

I did the change the range from ......2.1 - .....2.12 to a range of .....2.0 -> .....2.255 range, but no joy.

Two things though,
1) how might that address the possibility that the firewal is blocking UDP on the local LAN (how is it a misuse of the idea of range?)

2) and importantly (to me) and to remind you that "before" my upgrade from NPVR 1.5.33 to 1.5.36 I did get NPVR working fine on the M34A (and that was with Universe/PlayOn working as well) - so does that tell you something/anything???

How do we diagnose that - does it make any sense to attempt to retrograde to 1.5.33 and retrograde the NMT stuff as well (if that's even possible) and try to recreate the previously 'working' environment???

TomH

mvallevand
2011-02-09, 03:29 AM
If it was me I'd remove Zone Alarm completely. Life is too short. for this much work.

Martin

TomH
2011-02-09, 09:55 AM
Martin, thanks for your kindness & persistance,

I just finished shutting off ZoneAlarm & then setting up Windows Firewall to allow the ...2.0 through ...2.255 range, anf the following programs explicitly: NextPVR & MediaMall Server (PlayOn)

Shazam!!!

NPVR (1.5.36) now starts up fine on the M34A
and Universe/Playon/Netflix+Free Channels: seems to be running brilliantly, TYVM!

There's a small remaining glitch... in that NPVR (on NMT) will not play any recorded progs (just hangs for maybe a minute or more then reverts to the recording listing) nor will it watch/play live tv.

Attached are the logs for the time period (not all of the MVP logs) in MVP.log.1 (where I'm attempting to watch "Rockford Files" recording) there's lots of stuff that I hope will give you some hints for me.

I do sincerely appreciate your help through these frustrating episodes, truly.

Thanks,

mvallevand
2011-02-09, 12:36 PM
I think you could have a (drumroll please) firewall problem. You might need to allow NRecord.exe for TCP on the local LAN. If that doesn't work is your K: drive local? If it is a on share you have more to configure.


Martin

TomH
2011-02-09, 01:36 PM
Added NRecord.exe to the allowed programs, the K: location is just a separate partition on the local drive (only the one physical disk on TOM-HP)

You get the drumroll plus the full trumpet flourish - works a treat! Recordings now viewable, as well as live tv working. Also got Web Radio.

This will make all the difference in the world - to Lucille84. And you'll get the credit!

It amazes me how responsive the NMT system is compared to the old MVP, astonishing indeed - and I attribute that to you as well.

FWIW - you deserve the Hall of Fame for all you've done in developing tools and maybe more so for your boundless generosity in helping those of us who desparately need it.

WIth my deep unabiding thanks,
TomH - and Lucille84

mvallevand
2011-02-09, 02:24 PM
Ta da and thanks.

Martin