Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 68

Thread: New dongle for GBPVR and NPVR 2010-12-24

  1. #11
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    831
    Thanks for the update Martin! It works fine with GBPVR now. I hope to also test it with NPVR shortly.
    E4600 Core2Duo, 4GB RAM, Win7 Pro, Nvidia GT710, HDHomeRun Prime, NPVR 4.2.4
    On a clear disk, you can seek forever...

  2. #12
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    2,750
    Quote Originally Posted by mvallevand View Post
    As part of start up script, I extract the info from flash. You can see it in telnet

    cat /etc/tftp.config

    Martin
    You've got me breaking brand new territory here with puTTY , but it does show TFTP=IP address of the server I loaded the dongle from. Is there anyway to remove that or change to the equivalent of --emulate ?

    I've tried changing the MVP Server ID to ? in the MVP web interface, but I assume that is superceded by what's in flash?

    Alex

  3. #13
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    27,723
    To change the IP in flash, you need to load a real Hauppauge dongle from the later beta servers. You are bringing up some stuff I am pretty rusty on, to use the new MVP IP from the web interface you have to soft power off.

    Martin

  4. #14
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    831
    Martin, after using the new dongle successfully with GBPVR I shut down GBPVR and fired up NPVR instead. I then forced a reboot of the MVP via the mvpmc start menu. The MVP then loaded the dongle (Dec 28, 2010 version) and NPVR was onscreen. All looks good until I press the blue button to see the time line. It doesn't show up at all. Is this normal for NPVR?

    Thanks!
    E4600 Core2Duo, 4GB RAM, Win7 Pro, Nvidia GT710, HDHomeRun Prime, NPVR 4.2.4
    On a clear disk, you can seek forever...

  5. #15
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    27,723
    Quote Originally Posted by HarryH3 View Post
    Martin, after using the new dongle successfully with GBPVR I shut down GBPVR and fired up NPVR instead. I then forced a reboot of the MVP via the mvpmc start menu. The MVP then loaded the dongle (Dec 28, 2010 version) and NPVR was onscreen. All looks good until I press the blue button to see the time line. It doesn't show up at all. Is this normal for NPVR?

    Thanks!
    Hi, thanks for confirming this works with GBPVR. To work with NPVR make sure you have <StartPortControl>5916</StartPortControl> in config.xml or it will think it is running GBPVR

    There's also no need to reboot and reload the dongle, just hit Go Back to get to the mvpmc main screen and select Emualtion mode when you are ready.

    Martin

  6. #16
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    2,750
    Quote Originally Posted by mvallevand View Post
    To change the IP in flash, you need to load a real Hauppauge dongle from the later beta servers. You are bringing up some stuff I am pretty rusty on, to use the new MVP IP from the web interface you have to soft power off.

    Martin
    Hi Martin

    I downloaded mediamvpsetup_34_25345.exe from the Hauppauge web site and substituted the supplied dongle.bin with the Dec 27 version of dongle.npvr.bin renamed to dongle.bin - I also created a new dongle.bin.config using editpad (I think I might have edited my original one with Notepad++) and loaded the dongle using the Hauppauge server.

    The web interface showed that it has accepted my --emulate ? option and when I soft power off/on, the MVP looks for the first server instead of the preferred server.

    /etc/tftp.config still shows the preferred server IP address but I can't see how this can be avoided, since the hard reboot process insists on a preferred server being selected (even if there is only one server available).

    I'll go and have a play with it now...

    Alex

  7. #17
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    27,723
    Alex I can't tell from this whether you ran the Hauppauge server and dongle. You must to update flash.

    Martin

  8. #18
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    2,750
    Quote Originally Posted by mvallevand View Post
    Alex I can't tell from this whether you ran the Hauppauge server and dongle. You must to update flash.

    Martin
    First I installed the Hauppauge server and ran it out of the box (no sign of mvpmc anywhere) - the server UI is not the greatest in the world...

    I then substituted mvpmc for the Hauppauge dongle and reloaded. No matter which dongle I load, I can't see any way around selecting a preferred server?

    Alex

  9. #19
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    27,723
    The preferred server will be the IP of the server you load the dongle from.

    Martin

  10. #20
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sunninghill, UK
    Posts
    2,584
    Martin,

    I'm late to this party, busy xmas etc

    Thanks so much for this, working through it now.

    <StartPortControl>5916</StartPortControl> in config.xml or it will think it is running GBPVR
    I have port control in NPVR config.xml @ port 5906? Is this wrong?

    cheers

    Steeb

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •