Results 1 to 10 of 10

Thread: 2 Channels dark but with sound

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606

    2 Channels dark but with sound

    Martin,
    I've got 2 sat channels that refuse to show video on the NMT, this happened after I stuck a new card in my box and re-scanned, other channels on the same transponder are ok.

    I think this may have happened before to me but my memory is flaky, something in my head tells me the tuning info could have the wrong vpid...would that make any sense?
    Elmo Putney

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,422
    mvpmcx2 will read the stream that NextPVR sends and calculate the audio and video pid's to use independently from NextPVR. Try to play one of these bad channels and telnet to your NMT, issue the following command

    cat /tmp/dumpts.txt

    and copy the output into another post.

    Martin

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606
    Here is a bad channel:

    Code:
    Read 200000 bytes 4
    pid 1 1
    pid 310 4
    pid 320 815
    pid 330 49
    pid 331 48
    pid 340 10
    pid 345 28
    pid 371 40
    pid 372 1
    
    New PAT
      transport_stream_id : 1
      version_number      : 1
        | program_number @ [NIT|PMT]_PID
        |            260 @ 0x136 (310)
      active              : 1
    
    New active PMT
      program_number : 260
      version_number : 11
      PCR_PID        : 0x140 (320)
        | type @ elementary_PID
        | 0x02 (ISO/IEC 13818-2 Video) @ 0x140 (320)
        |  ] 0x11 : ""
        | 0x03 (ISO/IEC 11172 Audio) @ 0x14a (330)
        |  ] 0x0a : "fra"
        | 0x03 (ISO/IEC 11172 Audio) @ 0x14b (331)
        |  ] 0x0a : "qad"
        |  ] 0x7f : "fra"
        | 0x06 (ISO/IEC 13818-1 Private PES data packets) @ 0x159 (345)
        |  ] 0x45 : ""
        |  ] 0x56 : "frafra("
        | 0x06 (ISO/IEC 13818-1 Private PES data packets) @ 0x154 (340)
        |  ] 0x59 : 1 subtitles,
           | 0 - lang: fra, type: 32, cpid: 1, apid: 1
        | 0x05 (ISO/IEC 13818-1 Private Section) @ 0x172 (370)
        |  ] 0x6f : ""
        | 0x0b (ISO/IEC 13818-6 type B) @ 0x173 (371)
        |  ] 0x66 : "#"
        |  ] 0x13 : ""
        |  ] 0x52 : Component tag: 190
        | 0x0b (ISO/IEC 13818-6 type B) @ 0x174 (372)
        |  ] 0x66 : "#"
        |  ] 0x13 : ""
        |  ] 0x52 : Component tag: 213
        | 0x0c (ISO/IEC 13818-6 type C) @ 0x175 (373)
        |  ] 0x52 : Component tag: 117
        | 0x80 (User Private) @ 0x176 (374)
    And a good one....

    Code:
    Read 200000 bytes 4
    pid 1 1
    pid 210 4
    pid 220 907
    pid 230 39
    pid 231 26
    pid 240 1
    pid 241 15
    pid 250 1
    pid 270 1
    pid 271 1
    
    New PAT
      transport_stream_id : 1
      version_number      : 1
        | program_number @ [NIT|PMT]_PID
        |            272 @ 0xd2 (210)
      active              : 1
    
    New active PMT
      program_number : 272
      version_number : 3
      PCR_PID        : 0xdc (220)
        ] 0x05 : "CUEI"
        | type @ elementary_PID
        | 0x02 (ISO/IEC 13818-2 Video) @ 0xdc (220)
        |  ] 0x11 : ""
        | 0x03 (ISO/IEC 11172 Audio) @ 0xe6 (230)
        |  ] 0x0a : "fra"
        | 0x03 (ISO/IEC 11172 Audio) @ 0xe7 (231)
        |  ] 0x0a : "eng"
        | 0x06 (ISO/IEC 13818-1 Private PES data packets) @ 0xf1 (241)
        |  ] 0x56 : "frafra"
        |  ] 0x45 : ""
        | 0x06 (ISO/IEC 13818-1 Private PES data packets) @ 0xf0 (240)
        |  ] 0x59 : 1 subtitles,
           | 0 - lang: fra, type: 32, cpid: 1, apid: 1
        | 0x86 (User Private) @ 0xfa (250)
        | 0x05 (ISO/IEC 13818-1 Private Section) @ 0x10e (270)
        |  ] 0x6f : ""
        | 0x0b (ISO/IEC 13818-6 type B) @ 0x10f (271)
        |  ] 0x66 : "#"
        |  ] 0x13 : ""
        |  ] 0x52 : Component tag: 174
    Elmo Putney

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,422
    I can see nothing wrong with that information so if there is video stream with pid 320 it should play. Does it play on the PC? Also If you want, I could look at a 10MB chunck made from CutChunk if you want to email it to me or upload it somewhere.

    Martin

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606
    king of sat suggests that info is correct, the channel in question was france 5 on 11591 en.kingofsat.net/tv.php?&b=86&pos=5W&standard=All&ordre=freq&filtre =Clear.

    It works ok on both the server an pc client, i'll put a chunk on dropbox later.
    Elmo Putney

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606
    20Meg should be available here in about 2 minutes:

    http://dl.dropbox.com/u/6006420/La%2...52125-chunk.ts

    Thanks
    Elmo Putney

  7. #7
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,422
    Give this a shot, it fixes a bug in the logic on User streams.

    Bonne chance.

    Martin

  8. #8
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606
    Great thats fixed that channel, I have also noticed one of the other channels on the same transponder causes the nmt to immediately restart NPVR as soon as live tv is attempted. I did a recording and this plays back ok on the NMT in NPVR mode, is it worth me uploading a chunk?
    Elmo Putney

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,422
    That problem sounds like one one were I would need all the logs (one NMT configured). However going by instinct, if the problem station is "France " it might simply be the GBPVR/NextPVR problem with accented characters in filenames. Try using "France O" before going through the bother of the logs.

    Martin

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    SE England
    Posts
    606
    Yep you nailed it. Thanks Martin
    Elmo Putney

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •