Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Installer Issue

  1. #1
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    5,526

    Talking Installer Issue

    Quote Originally Posted by UncleJohnsBand View Post
    Thanks.....going to take the dive now...
    Fail...

    Attachment 35082

    Log Name: Application
    Source: MsiInstaller
    Date: 12/1/2012 12:55:33 PM
    Event ID: 11001
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: xxxx\xxxx
    Computer: xxxx
    Description:
    The description for Event ID 11001 from source MsiInstaller cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

    If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

    The following information was included with the event:

    Product: NextPVR Web Console -- Error 1001.
    (NULL)
    (NULL)
    (NULL)
    (NULL)
    (NULL)

    the message resource is present but the message is not found in the string/message table

    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="MsiInstaller" />
    <EventID Qualifiers="0">11001</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-12-01T17:55:33.000000000Z" />
    <EventRecordID>18373</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Den</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-21-3201830848-1064823934-1692688643-1004" />
    </System>
    <EventData>
    <Data>Product: NextPVR Web Console -- Error 1001. </Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Binary>7B39463537393542372D443746342D344244372D39 3745332D3833303534334543433043417D</Binary>
    </EventData>
    </Event>
    Last edited by UncleJohnsBand; 2012-12-01 at 05:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    5,526
    Tried all kinds of things...i.e. install the web server software by itself, tried run as administrator.

    Where is the app installed to?

    Where is the web server software installed to?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    5,823
    just tried the uploaded installer on my windows xp vm and worked, so:

    do either of these directories exist?

    "C:\Users\Public\NPVR"
    "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\NPVR"

    the web server should be installed to
    %PROGRAMFILES%\UltiDev\Web Server

    which then needs one of these files
    %PROGRAMFILES%\UltiDev\Web Server\UWS.RegApp.exe
    %PROGRAMFILES(x86)%\UltiDev\Web Server\UWS.RegApp.exe

    the install directory for the web console is
    %PROGRAM FILES%\Reven\NextPVR Web Console

    ive only tried the installer on english versions of windows, all installed on the default "C drive".

  4. #4
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    5,526
    Quote Originally Posted by reven View Post
    just tried the uploaded installer on my windows xp vm and worked, so:

    do either of these directories exist?

    "C:\Users\Public\NPVR"
    "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\NPVR"

    the web server should be installed to
    %PROGRAMFILES%\UltiDev\Web Server

    which then needs one of these files
    %PROGRAMFILES%\UltiDev\Web Server\UWS.RegApp.exe
    %PROGRAMFILES(x86)%\UltiDev\Web Server\UWS.RegApp.exe

    the install directory for the web console is
    %PROGRAM FILES%\Reven\NextPVR Web Console

    ive only tried the installer on english versions of windows, all installed on the default "C drive".
    When the install fails it does run a backout so some stuff may get uninstalled.....below is what is left.

    My users directory is on "d:\public\users\npvr\"
    My data is on "d:\documents and settings\all users\application data" ( no npvr found there)

    Web server appears to be there "c:\program files\utilidev\web server"

    uws.regapp.exe is in that directory

    There is no "c:\program files\reven\"

  5. #5
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    5,823
    yeah thats why its currently only looking in

    C drive

    theres no registry key for npvr install path and the installer cant load the nshared dll to get this info. so I just look for the 2 common places.

    once the installer fails, it will roll back and uninstall %programfiles%\reven , but ultidev wont be uninstalled.

    if i sent u some code, could u quickly test it for me?

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,509
    There are reg keys for both the InstallDirectory and ProgramDirectory Perhaps you are forgetting the Wow6432Node

    Martin

  7. #7
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    5,823
    perhaps i was just lazy and assumed there wasnt, err my mind was a bit distracted when i posted that. its not actually the npvr dir im after, its the user data directory.

    trying to test a console app now to spit out this info, just need a windows xp box to test against... hopefully i have a xp vm laying around somewhere....

  8. #8
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    5,823
    can you try this attached console app and post the output. i dont have a windows xp machine laying around at work.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    5,526
    Quote Originally Posted by reven View Post
    yeah thats why its currently only looking in

    C drive

    theres no registry key for npvr install path and the installer cant load the nshared dll to get this info. so I just look for the 2 common places.

    once the installer fails, it will roll back and uninstall %programfiles%\reven , but ultidev wont be uninstalled.

    if i sent u some code, could u quickly test it for me?
    sure.... I pm'd you my ftp server info with your credentials

  10. #10
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    5,823
    cheers, just try that attached zip file, it hopefully displays the correct path on the first or second line.

    i dont have any machines, vm or real with a data directory on a different drive to test this against. the only reason it needs this dir is to set permissions so the "NETWORK SERVICE" can access that directory (the user the application pool runs under).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •