Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 64

Thread: Cannot get mcpmcx2 working after re-install - help

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176

    Cannot get mcpmcx2 working after re-install - help

    After years with no trouble my NMTs give me nothing but "request cannot be processed'. It started after I had to re-install the mvpmc directory. Cannot figure out what has gone wrong. Could one of you experts look at the attached log files, plus read out from NMT checker

    Quote:
    Checking for mvpmc share on MEDIASERVER
    mvpmc C:\mvpmc

    Checking GB-PVR.html links
    C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

    NMT IP Address: 192.168.0.104 MAC 0006DC42F342

    GB-PVR Not Installed

    N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/MEDIASERVER:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>


    Enabled true
    Port 8866

    Unable to connect to the remote server

    Checking NMT Version
    01-17-101217-15-POP-403-000

    Checking NMT Display
    1080i 60Hz

    Calling NMT Source
    192.168.0.3:mvpmc
    smb://192.168.0.3/mvpmc Username: Password Length: 0

    Unquote

    Steve
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,008
    Unable to connect to the remote server means the web server isn't running correctly. Does NEWA start from a browser? Your web.log has lots of xbmc spam and not much more. Maybe turn off your xbmc clients, and reinstall and then try again.

    Martin

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176
    thanks Martin

    Indeed NEWA won't start from a browser

    What should I re-install? NPVR? mvpmcx2? or some subset

    Steve

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,008
    Quote Originally Posted by StevHodge View Post
    thanks Martin

    Indeed NEWA won't start from a browser

    What should I re-install? NPVR? mvpmcx2? or some subset

    Steve
    Try this first http://forums.nextpvr.com/showthread...723#post473723

    Martin

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176
    I stopped the recording service, deleted the web directory, stopped NPVR, installed 3.2.9 (was running an old version). Also switched off the XBMC client (raspberry pi)

    Can now start NEWA from a browser, but still no result from the PCHs ("request cannot be processed"). I restarted them both too. Reinstall mvpmcx2????

    Connection is OK, I can play a video over the PCHs if it is in the mvpmc directory. Here is the output from the checker now (different PCH this time, but I get the same result from the other one

    Checking for mvpmc share on MEDIASERVER
    mvpmc C:\mvpmc

    Checking GB-PVR.html links
    C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

    MAC

    GB-PVR Not Installed

    N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/MEDIASERVER:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>


    Enabled true
    Port 8866

    The remote server returned an error: (404) Not Found.

    Checking NMT Version

    Checking NMT Display

    Calling NMT Source

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,008
    Quote Originally Posted by StevHodge View Post

    The remote server returned an error: (404) Not Found.
    That's better


    Checking NMT Version

    Checking NMT Display

    Calling NMT Source
    That's not, it's not finding your PCH by the IP address you entered.

    Martin

  7. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176
    Don't know what went wrong last time - here we are now

    PCH2
    Checking for mvpmc share on MEDIASERVER
    mvpmc C:\mvpmc

    Checking GB-PVR.html links
    C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

    NMT IP Address: 192.168.0.53 MAC 0006DC435B51

    GB-PVR Not Installed

    N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/MEDIASERVER:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>

    config.xml entry found Client Type PCH
    MVPSendIncrementalUpdates true
    MVPClientType PCH
    MVPWidth 600
    MVPHeight 576
    MVPOffsetX 20
    MVPOffsetY 0

    Enabled true
    Port 8866

    The remote server returned an error: (404) Not Found.

    Checking NMT Version
    01-17-100516-15-POP-403-000

    Checking NMT Display
    PAL

    Calling NMT Source
    MEDIA:mvpmc
    smb://192.168.0.3/mvpmc Username: Password Length: 0

    videorecorder
    smb://192.168.0.1/nmt Username: guest Password Length: 0

    PCH1

    Checking for mvpmc share on MEDIASERVER
    mvpmc C:\mvpmc

    Checking GB-PVR.html links
    C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

    NMT IP Address: 192.168.0.104 MAC 0006DC42F342

    GB-PVR Not Installed

    N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/MEDIASERVER:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>


    Enabled true
    Port 8866

    The remote server returned an error: (404) Not Found.

    Checking NMT Version
    01-17-101217-15-POP-403-000

    Checking NMT Display
    1080i 60Hz

    Calling NMT Source
    192.168.0.3:mvpmc
    smb://192.168.0.3/mvpmc Username: Password Length: 0


    Same result though when I try access NPVR through PCH2 (can't get at PCH1 right now)

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,008
    Quote Originally Posted by StevHodge View Post
    Don't know what went wrong last time - here we are now

    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/MEDIASERVER:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>

    Calling NMT Source
    MEDIA:mvpmc
    smb://192.168.0.3/mvpmc Username: Password Length: 0

    Calling NMT Source
    192.168.0.3:mvpmc
    smb://192.168.0.3/mvpmc Username: Password Length: 0
    Your server name shown in NPVR.html as MEDIASERVER and your client calls name don't match. I suspect you tried to fix the NEWA problem by changing the PCH's which is not typically a good idea. Try changing the name on the PCH to MEDIASERVER:mvpmc or simply deleete the mvpmc share and readd it.

    Martin

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176
    Thanks Martin - progress. I get the the interface and menus now, but when I try to play something (on both PCHs) they just give a blank screen for a couple of seconds, then throw me back to the menu. More name problems?

  10. #10
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    176
    Should have added - recordings play fine through NEWA and a browser

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •