Results 1 to 7 of 7

Thread: NMT's have black screen and native N-PVR won't play

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Naperville, IL, USA
    Posts
    11

    NMT's have black screen and native N-PVR won't play

    Out of the blue a few days ago all of my NMT's started getting black screen after loading NPVR. After several seconds they attempt to reload and this continues to cycle.

    At the same time, the native N-PVR on my Windows 7 Home Premium box stopped playing videos. It still starts and shows the menu but when I try to play a recording or watch live TV the screen is black. When I press ESC it goes back to the menu.

    The recording service is still working and recording shows. Also, when I attempt to watch live TV on the native N-PVR I can see the video file in the live TV directory and play it OK with VLC.

    I have checked my shares and they look OK. Does anyone have any ideas?

    Checking for mvpmc share on TOMWXP03
    mvpmc C:\mvpmc

    Checking GB-PVR.html links
    C:\mvpmc \GB-PVR.html not found

    NMT IP Address: 172.16.6.11 MAC 0006DC43DAF9

    GB-PVR Not Installed

    N-PVR Installed C:\Users\Public\NPVR
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/tomwxp03:mvpmc/npvr.cgi">N-PVR</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER/browser.cgi">N-PVR via Network Browser</a>
    <a href="http://localhost.drives:8883/USB_DRIVE_A-1/mvpmc/usb_a.cgi">N-PVR via USB</a>


    Enabled true
    Port 8866

    Unable to connect to the remote server

    Checking NMT Version
    01-17-091202-15-POP-403-000

    Checking NMT Display
    720p 60Hz

    Calling NMT Source
    tomwxp03:mvpmc
    smb://tomwxp03/mvpmc Username: Password Length: 0
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,502
    Well to start the NEWA web service was not running when you did the test

    "Unable to connect to the remote server"

    This one doesn't look good

    2015-07-27 20:38:07.012 [ERROR][23] Unexpected error streaming file: System.IO.IOException: Not enough storage is available to process this command.

    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.FileStream.ReadCore(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
    at System.IO.FileStream.Read(Byte[] array, Int32 offset, Int32 count)
    at NShared.RollingFile.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 bytesToRead)
    at Cassini.Request.StreamFile()

    That's might be a memory issue.

    Martin

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Naperville, IL, USA
    Posts
    11
    Thanks for your response, mvallevand.

    I found the problem. Somehow my config.xml got completely changed. It was missing all of my NMT MAC entries and lots of other things were different. I'm guessing it happened when I upgraded to 3.4.8 since the date of the saved old config file was about right. I shut down NPVR services and renamed the new and old config files to swap the old one in and all started working again. What's confusing is the timing of the symptoms. Anyway, I'll remember to check this after the next upgrade.

    Note that the NMTChecker output still shows unable to connect to 8866 but it always has and NEWA works fine. What is the purpose of NMT connecting to 8866?

    Thanks again for all you contribute to this project.

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,502
    Quote Originally Posted by denntho View Post
    Note that the NMTChecker output still shows unable to connect to 8866 but it always has and NEWA works fine. What is the purpose of NMT connecting to 8866?
    It should returns an error 404 when it is working properly

    Martin

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Naperville, IL, USA
    Posts
    11
    OK, yes, that is happening now. I expect the missing NMT MAC entries were causing the odd behavior.
    Thanks.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Naperville, IL, USA
    Posts
    11
    FYI, here are the config files where config.xml is my working one. Is there anything missing that is a must for 3.4.8?
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,502
    If you edit the version to 3.3.8 in the file and run NextPVR.exe -upgrade it will add what it needs.

    Martin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •