Results 1 to 10 of 10

Thread: External Streaming

  1. #1
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    usa - philadelphia
    Posts
    50

    External Streaming

    I'm trying to get external streaming going, I have external set to true in the config-web.xml, i can login to NEWA and get the main page, but if i click on 'Now' for Live TV there is nothing to click on, I see this in the logs:

    Code:
    16-09-22 15:17:31.835	[INFO][4]	checking incoming API call for sid query string
    2016-09-22 15:17:31.835	[INFO][4]	sid query string not found: 
    2016-09-22 15:17:31.835	[INFO][4]	checking for external access permission
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	!!! Overide for external access to REST API found via NPVR Allow Remote Access API setting..  Allowing external access for validated clients.  !!!
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	!!! Cleint IP: 72.237.xxx.xxx
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	Using IP4 Address: 72.237.xxx.xxx
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	Invalid Auto Login Network Detected
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	 
    2016-09-22 15:17:31.836	[INFO][4]	Internal network not detected. Validating client for external authentication.
    2016-09-22 15:17:31.837	[INFO][4]	!!! External access detected and no sid query string was passed in on the method call.
    2016-09-22 15:17:31.837	[INFO][4]
    I've xxx'd out the IP address
    Last edited by chairmanfaust; 2016-09-22 at 07:25 PM. Reason: ip address removal

  2. #2
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    5
    Bump any ideas?

    im having the same issue, for some reason the public IP address of my router is showing when trying to remotely access.

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,424
    The public routable IP of your router is what you should be seeing for remote access. Without a better idea of what you are trying to access that is as much help as I can give.

    Martin

  4. #4
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    5
    Hi thanks Martin for your reply. Great software by the way, really like it.

    Attached is my log zip of that helps. Looking closer at the logs, It seems that any remote streaming is blocked from a public IP, internally is fine. Both with full port forwarding and putting the server in DMZ. weird. Affects nlite and all browser access.

    My last resort this evening was to try a netgear router instead of the draytek, similar setup but with with a change in NAT.

    Regards - kam
    Attached Files Attached Files
    Last edited by things4u2get; 2019-05-07 at 08:54 AM.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,309
    On the Settings->Client screen, do you have external access enabled?

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,424
    I believe that one setting is ok,

    2019-05-06 22:01:42.904 [INFO][17] !!! Overide for external access to REST API found via NPVR Allow Remote Access API setting.. Allowing external access for validated clients. !!!

    @kam is it possible you didn't change the default PIN 0000 is not allowed remotely.

    For streaming you also need to change these defaults to true.

    <AllowRemoteTranscode>false</AllowRemoteTranscode>
    <AllowRemoteStreaming>false</AllowRemoteStreaming>

    Martin

  7. #7
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    5
    Hi thanks all for you help with this one,

    Yes external (web) access is enabled, pin has been changed from 0000.

    one thing, where do i find & change the settings you mention below to true:

    <AllowRemoteTranscode>false</AllowRemoteTranscode>
    <AllowRemoteStreaming>false</AllowRemoteStreaming>

    in the web.config file perhaps?

    regards - kam

  8. #8
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    5
    found it,

    config.xml!

    will change it and report back.

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    28,424
    Looking at the logs more carefully I think your upload speed is the biggest problem, the logs are basically normal. Quality playback from the modern interface is very dependent on the browser you are using and nlite needs full bandwidth for streaming.

    Martin

  10. #10
    Join Date
    May 2019
    Location
    UK
    Posts
    5
    Hi Martin, thanks for your help.

    Yes the bandwidth seems to be the last issue now. All seems to be working with the two settings changed. Will get my internet contention ratio changed.

    Thanks again for all your kind help. keep the good work up with this great software!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •