Results 1 to 7 of 7

Thread: Nlite being blocked until NPVR service is restarted

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Auckland New Zealand
    Posts
    194

    Nlite being blocked until NPVR service is restarted

    I've been using NLite on and off since it first came out and I really like it. However I have this pesky issue that prevents me from using it more.

    If NextPVR has been on for a while, NLite will not connect to it. Even a PC reboot (which I do automatically daily) will not resolve it. However a "Stop" and "Start" of the recording service fixes it every time. I can see from the NLite output that "Found server, but login failed". When it fails I see a white screen box where NextPVR would normally show

    Attached is the NLite output before the service restart and after the service restart as well as the other logs. I tried this all around 06:50.
    Attached Files Attached Files
    Win7 Enterprise, ASUS Prime H270-Pro, i3 7100 @ 3.9, 4GB Ram, 128Gb SSD, 2 x 1000Gb HDD, 1 x 2000Gb external HDD, Hauppauge HVR-2200, Hauppauge HDR-4000, SiloconDust HD HomeRun Dual, 42" LG LCD. Client - Raspberry Pi 3 Panasonic 32" LCD

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    91,107
    Was nlite on Windows or Linux/Other?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Auckland New Zealand
    Posts
    194
    It's on a Win 7 machine
    Win7 Enterprise, ASUS Prime H270-Pro, i3 7100 @ 3.9, 4GB Ram, 128Gb SSD, 2 x 1000Gb HDD, 1 x 2000Gb external HDD, Hauppauge HVR-2200, Hauppauge HDR-4000, SiloconDust HD HomeRun Dual, 42" LG LCD. Client - Raspberry Pi 3 Panasonic 32" LCD

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    91,107
    It seems to be something to do with the IP address being detected: (IPv4 vs IPv6)

    curl_easy_perform(http://10.1.1.3:8866/services/servic...1.0&device=sdl)

    vs

    curl_easy_perform(http://fe80:75/services/service?meth...1.0&device=sdl)

    If you run nlite with the following command line, does it work?

    nlite.exe -server 10.1.1.3:8866:0000

    (where 0000 is the pin)

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Auckland New Zealand
    Posts
    194
    I'll need to wait till next time it won't connect (probably tomorrow morning then I'll test and let you know.
    Win7 Enterprise, ASUS Prime H270-Pro, i3 7100 @ 3.9, 4GB Ram, 128Gb SSD, 2 x 1000Gb HDD, 1 x 2000Gb external HDD, Hauppauge HVR-2200, Hauppauge HDR-4000, SiloconDust HD HomeRun Dual, 42" LG LCD. Client - Raspberry Pi 3 Panasonic 32" LCD

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Auckland New Zealand
    Posts
    194
    "If you run nlite with the following command line, does it work?

    nlite.exe -server 10.1.1.3:8866:0000

    (where 0000 is the pin) "

    Yes it does. Happy to use that command to access it. Thanks Sub
    Win7 Enterprise, ASUS Prime H270-Pro, i3 7100 @ 3.9, 4GB Ram, 128Gb SSD, 2 x 1000Gb HDD, 1 x 2000Gb external HDD, Hauppauge HVR-2200, Hauppauge HDR-4000, SiloconDust HD HomeRun Dual, 42" LG LCD. Client - Raspberry Pi 3 Panasonic 32" LCD

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    91,107
    Great!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •