Results 1 to 10 of 10

Thread: Direct play, something not quite right

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    215

    Direct play, something not quite right

    @sub Just downloaded the 1.3.180426 build and enabled Direct Play to give it a go. Recordings play fine with my Oneplus 5T phone but the skipping and scrubbing doesn't seem to work. If I try to skip or jump ahead using the timeline the recording starts playing at the start rather than at the skipped-to point.

    Great news with the CPU load though, offloading to the device and my cpu drops to 3-5%!! Awesome.
    AMD A8-3870K 3.0GHz (onboard ATI HD6550 graphics), 8GB RAM, 500GB SSD + 2TB Hard drives, Hauppauge Colossus 2 (HDMI), Hauppauge WinTV-NOVA-S-Plus (DVB-S), Hauppauge WinTV-dualHD (DVB-T), Windows 10 64 bit, NPVR 4.1.0, MCE Remote/IR Blaster, IR Server Suite blasting to SKY TV (NZ) OnDemand set top box (Kaon NS1120).

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,839
    Ok, that's generally good.

    I have an idea why the skipping might not be working for you. Can you start playback, then do a couple of skips, then post your web.log for me to check my theory? The skipping is working here, but there is two async calls that happen around this time, and something timing related may be causing the order to be slightly different on your device.

    Is it all seeks or just some of them?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    215
    Seems to be all seeks. Here are all the logs.
    Attached Files Attached Files
    AMD A8-3870K 3.0GHz (onboard ATI HD6550 graphics), 8GB RAM, 500GB SSD + 2TB Hard drives, Hauppauge Colossus 2 (HDMI), Hauppauge WinTV-NOVA-S-Plus (DVB-S), Hauppauge WinTV-dualHD (DVB-T), Windows 10 64 bit, NPVR 4.1.0, MCE Remote/IR Blaster, IR Server Suite blasting to SKY TV (NZ) OnDemand set top box (Kaon NS1120).

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,839
    I've added some additional logging around this for the next build, but I did find one thing that could be a factor. I did find you can get this on an in-progress recording, or one where the recording service was stopped prematurely while recording. Could this have been a factor in your test? ie, check on a recording that finish naturally (cancelled mid-recording is also fine).

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    215
    Quote Originally Posted by sub View Post
    I've added some additional logging around this for the next build, but I did find one thing that could be a factor. I did find you can get this on an in-progress recording, or one where the recording service was stopped prematurely while recording. Could this have been a factor in your test? ie, check on a recording that finish naturally (cancelled mid-recording is also fine).
    Unfortunately the same behaviour is consistent in both completed and in progress recordings.
    AMD A8-3870K 3.0GHz (onboard ATI HD6550 graphics), 8GB RAM, 500GB SSD + 2TB Hard drives, Hauppauge Colossus 2 (HDMI), Hauppauge WinTV-NOVA-S-Plus (DVB-S), Hauppauge WinTV-dualHD (DVB-T), Windows 10 64 bit, NPVR 4.1.0, MCE Remote/IR Blaster, IR Server Suite blasting to SKY TV (NZ) OnDemand set top box (Kaon NS1120).

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    215
    Just tried another Android device (Nexus 9 tablet) and same result
    AMD A8-3870K 3.0GHz (onboard ATI HD6550 graphics), 8GB RAM, 500GB SSD + 2TB Hard drives, Hauppauge Colossus 2 (HDMI), Hauppauge WinTV-NOVA-S-Plus (DVB-S), Hauppauge WinTV-dualHD (DVB-T), Windows 10 64 bit, NPVR 4.1.0, MCE Remote/IR Blaster, IR Server Suite blasting to SKY TV (NZ) OnDemand set top box (Kaon NS1120).

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,839
    I'll post a patch for you soon to collect some more logging for me.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,839
    Try again with this patch, and repost the logs. It wont change anything, but will log some more info for me.
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    215
    Quote Originally Posted by sub View Post
    Try again with this patch, and repost the logs. It wont change anything, but will log some more info for me.
    Whatever you did it's now working fine! Logs attached if that helps at all.
    Attached Files Attached Files
    AMD A8-3870K 3.0GHz (onboard ATI HD6550 graphics), 8GB RAM, 500GB SSD + 2TB Hard drives, Hauppauge Colossus 2 (HDMI), Hauppauge WinTV-NOVA-S-Plus (DVB-S), Hauppauge WinTV-dualHD (DVB-T), Windows 10 64 bit, NPVR 4.1.0, MCE Remote/IR Blaster, IR Server Suite blasting to SKY TV (NZ) OnDemand set top box (Kaon NS1120).

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,839
    lol - ok, I'll take the win...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •