Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: iZombie starts and finishes but there is no data in the file

  1. #1
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12

    iZombie starts and finishes but there is no data in the file

    Using Win10Pro, 32gbRAM, H170 MB, I5 Skylake quad core, 4TB HD dedicated to recording ATSC recordings using Hauppauge 1609 quad card tuner. Have used this process and NextPVR past 2-3 years without issue until now. Set up iZombie recording same as everything else. Log file shows recording starting and finishing normally, but there is no data in the file.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,842
    Post the logs and let us know what the recording was and we'll take a look what happened.

    It sounds like you device never locked onto a signal, so didn't deliver any data to NextPVR. You market hasn't been moving channels around, requiring a retune? I seem to remember something about Phoenix recently starting some ATSC 3.0 trial broadcasts.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12
    Thanks! Will try a re-tune. DIdn't think of it as all other channels record fine. Will check into ATSC 3.0 with Hauppauge. As an update, nothing broadcast on The CW in Phoenix records, not just iZombie.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12
    Here is the log ...

    [...startup]
    2019-05-16 18:50:06.116 [DEBUG][1] CaptureSource.LoadAll()
    2019-05-16 18:50:06.186 [INFO][1] DigitalRecorder.StartHost()
    2019-05-16 18:50:06.186 [INFO][1] Starting remoting service
    2019-05-16 18:50:06.186 [DEBUG][1] Remoting started...
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] PluginResolveEventHandler: System.ResolveEventArgs
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Known plugin directories:
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (2) C:\Users\Public\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.r esources.dll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (3) C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.resources.d ll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] PluginResolveEventHandler: System.ResolveEventArgs
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Known plugin directories:
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (2) C:\Users\Public\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.r esources.dll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (3) C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.resources.d ll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] PluginResolveEventHandler: System.ResolveEventArgs
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Known plugin directories:
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (2) C:\Users\Public\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.r esources.dll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (3) C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.resources.d ll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] PluginResolveEventHandler: System.ResolveEventArgs
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Known plugin directories:
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (2) C:\Users\Public\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.r esources.dll
    2019-05-16 18:50:06.196 [DEBUG][1] Looking for assembly in (3) C:\Program Files (x86)\NPVR\Plugins\common\NDigitalHost.resources.d ll
    2019-05-16 18:50:06.206 [DEBUG][1] Found parent process: NRecord
    2019-05-16 18:50:06.718 [INFO][5] DigitalRecorder.StartStream(E:\OTA TV\iZombie\iZombie.S05E03.Five,.Six,.Seven,.Ate!.t s)
    2019-05-16 18:50:06.718 [INFO][5] Creating BDA graph.
    2019-05-16 18:50:06.758 [DEBUG][5] Using tuner: Hauppauge WinTV 885 ATSC Tuner/Demod (2)
    2019-05-16 18:50:06.758 [DEBUG][5] About to connect...
    2019-05-16 18:50:06.758 [DEBUG][5] has network provider
    2019-05-16 18:50:06.758 [DEBUG][5] has tuner
    2019-05-16 18:50:06.798 [INFO][5] [4b4332e6-c822-11db-beb400a0c9f21fc7]-00050000-00000000
    2019-05-16 18:50:06.798 [DEBUG][5] About to auto detect capture filter...
    2019-05-16 18:50:06.798 [INFO][5] Need match: [4b4332e6-c822-11db-beb400a0c9f21fc7]-00050000-00000000
    2019-05-16 18:50:06.798 [DEBUG][5] dw1=00050000 vs 00050000
    2019-05-16 18:50:06.798 [DEBUG][5] Got capture filter: 'Hauppauge WinTV 885 TS Capture'
    2019-05-16 18:50:06.798 [INFO][5] medium: [4b4332e6-c822-11db-beb400a0c9f21fc7]-00050000-00000000
    2019-05-16 18:50:06.798 [DEBUG][5] Added capture filter
    2019-05-16 18:50:06.808 [DEBUG][5] Connected Tuner to Capture
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] Graph filter list:
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - MPEG-2 Sections and Tables
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - BDA MPEG2 Transport Information Filter
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - MPEG-2 Demultiplexer
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - NPVR TS Mon
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - Capture
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - Tuner
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] - Network Provider
    2019-05-16 18:50:06.858 [INFO][5] About to start BDA graph
    2019-05-16 18:50:06.858 [DEBUG][5] Starting graph...
    2019-05-16 18:50:06.949 [DEBUG][5] Calling LockChannel()
    2019-05-16 18:50:06.949 [DEBUG][5] locked=0, present=0, strength=41000, quality=0 (took 0ms to check)
    2019-05-16 18:50:06.949 [DEBUG][5] About to tune BDA graph:
    <tuning>
    <type>ATSC</type>
    <locator>
    <physical_channel>49</physical_channel>
    </locator>
    <service_id>1</service_id>
    <tsid>203</tsid>
    <service_type>1</service_type>
    <provider>ATSC</provider>
    </tuning>
    2019-05-16 18:50:06.959 [INFO][5] Setting locator to BDA_MOD_8VSB

    2019-05-16 18:50:08.459 [DEBUG][5] Calling LockChannel()
    2019-05-16 18:50:13.215 [DEBUG][5] locked=0, present=0, strength=41000, quality=0 (took 4750ms to check)
    2019-05-16 18:50:13.215 [DEBUG][5] File size is 0
    2019-05-16 18:50:13.215 [INFO][5] DigitalRecorder.StartStream() allocated handle: 0x1
    2019-05-16 18:50:13.215 [DEBUG][5] Temp at 5/16/2019 6:50:23 PM
    2019-05-16 20:10:00.452 [INFO][10] DigitalRecorder.StopStream() handle: 1
    2019-05-16 20:10:00.452 [INFO][10] No more streams active. Stopping device.
    2019-05-16 20:10:00.452 [DEBUG][10] About to request async graph stop
    2019-05-16 20:10:00.452 [DEBUG][6] Graph stopping... (async)
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][6] Graph reports state 'Stopped'
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][6] Graph stopped (async)
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][10] Async stop completed successfully
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][10] Removing filter MPEG-2 Sections and Tables
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][10] Removing filter BDA MPEG2 Transport Information Filter
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][10] Removing filter MPEG-2 Demultiplexer
    2019-05-16 20:10:00.482 [DEBUG][10] Removing filter NPVR TS Mon
    2019-05-16 20:10:00.492 [DEBUG][10] Removing filter Capture
    2019-05-16 20:10:00.492 [DEBUG][10] Removing filter Tuner
    2019-05-16 20:10:00.492 [DEBUG][10] Removing filter Network Provider

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,842
    Yeah it looks like there has been no errors, but the device hasn't locked onto a signal.

    Does live tv or any recordings work on that specific channel? If no, delete the channel and try rescanning.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12
    Hey Admin! I sure appreciate you taking the time to review this stuff! Thanks!

    Latest update ...

    to answer your question first ... live tv works great on The CW channel 61.1 using WinTV8.5 or my tv tuner. TV says my signal quality is '56.'

    1.) Installed latest version of WinTV8.5 (May 2, 2019 version).
    2.) Re-scanned all channels on 6 tuner channels (2250=2 channels, and 1609=4 channels)
    3.) Rebooted

    Test results ... no change. The CW channel 61.1 opens and closes a file normally but there is no data. All other channels record and have data.

    Is this a NextPVR software issue? What do you need from me? Is anyone else experiencing this?

    Thanks,

    Jeff

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,842
    Quote Originally Posted by RoadRat View Post
    Is this a NextPVR software issue?
    To be honest, I don't know what the issue is. There is no sign of any problem in that log snippet above.

    Did you try deleting The CW, then rescanning to re-add the channel?

    You could try installing the Hauppauge Signal Monitor utility, and see what it says while trying to record from that channel.
    http://www.hauppauge.com/pages/suppo...l_monitor.html

  8. #8
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12
    Installed Signal Monitor. Monitored several channels. All channels showed SNR in the red zone, but all channels record properly except 61.1. Yep, deleted everything and re-scanned when I installed the updated WinTV8.5 software. I have 2 signal boosters on the 75 ohm line because of distance, but I don't think that this is the problem. Will call the CW offices and see what I can discover ...

  9. #9
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Phoenix, AZ USA
    Posts
    12
    Hi Admin, Quick update. The CW local offices are looking into it even though they told me that no changes have been made. So then I tested a different way ... I used WinTV8.5 to do a Live Recording by touching the 'record' button. I got a proper start and finish, just like with NexPVR, but I also got data. I do have to manually start the recording and stop it. So... it would appear that the problem is in NextPVR somewhere ... Next test ... set WinTV8.5 up to record (instead of NextPVR) and see what happens.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    90,842
    If want to use the evaluation version of tscapture, from http://tscapture.com, to record a 1 minute "full ts" while izombie is on, and put the file somewhere like dropbox or onedrive, and let me know the download link, I'll check if there is anything about the stream that NextPVR doesn't like.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •